PROJECT WESTWOUT: RECONSTRUCTIE VAN RIOLERING EN HERINRICHTING IN ZOETERWOUDE FASE 2

Vermeulen Groep is in week 14 gestart met het project Westwout in Zoeterwoude. Het project omvat de reconstructie van het rioleringsstelsel en de herinrichting van de omgeving. Het doel van het project is om het oude enkele rioolstelsel te vervangen door een nieuw gescheiden stelsel, waarbij het regenwater apart wordt afgevoerd van het vuile water.

 

Efficiënte uitvoering met mobiele kraan en elektrische minigraver

Om het project efficiënt uit te voeren, wordt er gebruik gemaakt van een mobiele kraan voor het vervangen van het riool en het aan- en afvoeren van grondstoffen met behulp van een trekker met kieper. Voor het vervangen van de huisaansluitingen wordt er een elektrische minigraver ingezet. Op deze manier kan het werk snel en efficiënt worden uitgevoerd.

 

Slimme oplossingen voor infiltratie van regenwater

Voor de infiltratie van regenwater worden er speciale straatkolken gebruikt die zijn ontworpen om het water door middel van een drain te infiltreren in de grond. Als de drain het niet aankan, loopt het resterende water in het schoonwater riool. De parkeervakken worden aangelegd met speciale Flood Twin grastegels, die op een pakket van twee lagen liggen. Dit zorgt ervoor dat het water goed door de grond kan wegzakken en infiltreren in de grond.

 

Vernieuwing van stoepen en hoofdrijbaan

Naast de vervanging van het rioolstelsel worden ook de stoepen vernieuwd en de hoofdrijbaan wordt voorzien van nieuwe stenen. Het voorbereiden van het straatwerk gebeurt met een 10 ton mobiel. Die legt de parkeervakken en de hoofdrijbaan met een knikmops 90 en een Hunklinger stenenklem.

 

Kwaliteit en duurzaamheid

Vermeulen Groep staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Het vernieuwde rioleringsstelsel zorgt voor minder vervuiling en een betere afvoer van regenwater, wat bijdraagt aan een duurzame leefomgeving. Het gebruik van efficiënte machines en slimme oplossingen draagt ook bij aan duurzaamheid. Vermeulen Groep houdt zich aan de geldende regels en voorschriften op het gebied van veiligheid en milieu.

Meer informatie?
Download onze brochure

ContacT?