GroenONDERHOUD

Oplossingen voor sterke wegen in Nederland

voor een schoon, mooi en BIODIVERSE buitenruimte

Terreininrichting, landschapsbeheer of groenonderhoud nodig? 

Wij bundelen onze expertise in assetmanagement met groenonderhoud voor gepersonaliseerde oplossingen.                         

Bij Vermeulen Groep zien we groen niet alleen als decoratie, maar als een cruciaal onderdeel van duurzame infrastructuur. Ons groenonderhoud omvat een holistische benadering van groenbeheer, waarbij we streven naar een harmonieuze co-existentie tussen natuur en menselijke activiteiten.

We ontwerpen groene ruimtes die naadloos opgaan in de omgeving, met inheemse planten en ecologisch verantwoorde landscapingpraktijken.

Ons groenonderhoud bevordert biodiversiteit en ondersteunt de lokale flora en fauna. We creëren leefgebieden voor dieren en helpen de stedelijke omgeving te vergroenen.

We streven naar efficiënt en duurzaam groenbeheer, waarbij we gebruikmaken van innovatieve technologieën om watergebruik te minimaliseren en milieubelasting te verminderen.

Elk groenproject is uniek, en we passen ons groenonderhoud aan op basis van de specifieke behoeften van onze klanten en de omgeving.

Met het maaibeleid jumping green wordt er in plaats van de voorgeschreven onderhoudsregimes (1 of 2 x p/jaar maaien en ruimen in voorgeschreven perioden van het jaar),  delen van de berm nu gefaseerd over een langere periode van het jaar gemaaid. Dit gebeurt in gespiegelde secties, waarbij de ene helft van de berm wordt gemaaid terwijl de andere helft blijft staan.

De niet-gemaaide delen bieden gedurende de zomer een leefgebied voor diverse flora en fauna, zoals zangvogels, vlinders, bijen, insecten, rupsen, hazen en fazanten. In het najaar worden de overgebleven delen gemaaid. Deze aanpak vergroot de ecologische waarde van de berm, stimuleert de diversiteit van planten en dieren, en draagt bij aan de ecologische doelstellingen van Rijkswaterstaat.

Het initiatief heeft voordelen voor de natuur, bewoners kunnen er meer van genieten, en de Vermeulen Groep positioneert zich als een opdrachtnemer met aandacht voor de leefomgeving.

ONze inzet, uw gemak

Bij Vermeulen Groep staan we voor u klaar als toegewijde partner in groenvoorzieningen. Ons moderne en gespecialiseerde wagen- en machinepark stelt ons in staat om te werken binnen de kaders van de Wet Natuurbescherming. 

Ontdek de diverse producten, diensten en werkzaamheden die wij aanbieden:

Onderhoud van beplantingen, bomen, gazons, natuurterreinen, en verhardingen.

Aanleg van parken, natuur- en recreatieterreinen, gazons, en (ecologische) bermen.

Plantplaats­verbetering en het planten van heesters en bomen.

Aanbrengen van beschoeiingen, baggeren van watergangen, en onderhoud van faunavoor­zieningen.

Plantplaats­verbetering en het planten van heesters en bomen.

Parkmanagement: beheer en onderhoud van groenvoorzien­ingen

ONS PARTNER IN GROENONDERHOUD:

Ontdek meer dan alleen standaarddiensten! Bij Vermeulen Groep staan we niet alleen klaar voor de genoemde groenvoorzieningen, maar we zijn ook gepassioneerd om op maat gemaakte opdrachten te realiseren. Laat ons weten wat uw specifieke wensen zijn, en wij creëren oplossingen die perfect aansluiten op uw behoeften.

Onze activiteitEN in GROENONDERHOUD

IMG_0032-1920x1080

WIJKONDERHOUD OOSTERHEEM

Zoetermeer integraal beheer

INTEGRAAL BEHEER EN ONDERHOUD HOOFDWEGEN EN BEDRIJVENTERREINEN IN ZOETERMEER​

Intergraal onderhoud pzh

INTEGRAAL ONDERHOUD PROVINCIE ZUID-HOLLAND

IMG_9399

INTEGRAAL ONDERHOUD WEST NEDERLAND ZUID

DSC_0983

NIEUWE DRIEMANSPOLDER

Gooweg_Noordwijk_Asfalt_mei2023

WERKZAAMHEDEN OP DE GOOWEG IN NOORDWIJK​

Meer informatie?
Download onze brochure

ContacT?