WIJKONDERHOUD OOSTERHEEM

Bekijk hier het laatste nieuws:

Integraal onderhoud, wat houd dat in?

Integraal onderhoud houdt in dat we onder andere verantwoordelijk zijn voor het ledigen van afvalbakken, het herstellen van het straatwerk waar nodig en het ledigen van de straatkolken. We maaien de gazons, bermen, verwijderen onkruid en snoeien bomen en beplanting. Voor het hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard voeren we het onderhoud aan de oevers en watergangen uit. Wanneer er een melding is gemaakt van bijvoorbeeld een scheefstaande paal gaan we op pad om dit op te lossen. Tot slot ondersteunen we de bewoners bij het aanleggen van adoptiegroen.

Meehelpen aan schoon Oosterheem?

Bij ons kunt u prikkers en vuilniszakken lenen om de wijk vrijwillig op te ruimen. Zin in? Mail onze omgevingsmanager!

 

Biodiversiteit

Onze werkzaamheden voeren wij uit met oog voor de biodiversiteit. Zo maaien wij de trapvelden en bermen volgens de ‘Jumping Green’ methode om de leefomgeving van de bijen en vlinders te beschermen en waar mogelijk te verbeteren.

Van 18 t/m 27 juni was het de week van de invasieve exoten. Dit zijn fauna en flora die van origine niet uit Nederland komen, maar door toedoen van de mens in Nederland terecht zijn gekomen. De bedreiging bestaat dat de invasieve exoten het te goed doen in de Hollandse bodem en/of water. Hierbij worden de bestaande inheemse soorten verdrongen. Daarnaast zorgen de exoten voor veel overlast en/of schade aan de Nederlandse natuur. Dit heeft ernstige gevolgen voor de biodiversiteit. 

Kijk hier wat u kunt doen tegen deze invasieve exoten!

Bewonersparticipatie

Zou u het leuk vinden om een zelf ontworpen stuk groen te onderhouden? Wij ondersteunen bewoners bij het realiseren van Adoptiegroen. Bent u geïnteresseerd of heeft u een goed idee voor uw buurtgroen? Wij helpen u graag verder! Kijk hier voor meer informatie over adoptiegroen.

Melding doen

Wilt u een melding maken van bijvoorbeeld een scheve paal, loopt een kolk niet door of is een stuk gazon nog niet gemaaid? Maak er melding van!

Meer informatie

Op de hoogte blijven van gemeentenieuws? U kunt zich hier aan voor de nieuwsbrief van Gemeente Zoetermeer.

Bekijk hier het Geoportal Zoetermeer.

Vragen of opmerkingen? Neem contact op met onze omgevingsmanager Jessiër van Laar via j.vanlaar@vermeulengroep.com!

Hoe blijft u op de hoogte?

Kijk regelmatig op deze pagina, en de provinciale website, voor het laatste nieuws over de onderhoudsactiviteiten en mogelijke afsluitingen.