Materieel

De ambitie van de Vermeulen Groep is volledig co2 neutraal werken in 2030. We richten het materieel waarmee we werken steeds duurzamer in. Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan de reductie van CO2 en wordt onnodige geluidsoverlast voorkomen.

Elektrische wals
Onze bestaande 12 tons wals is omgebouwd naar een elektrisch aangedreven wals. De wals levert een besparing van 2500 liter brandstof per jaar, ten opzichte van de oorspronkelijke dieselmotor. Met de elektrische wals besparen we zo’n 3,2 kilogram CO2 per liter. Op jaarbasis met 1000 draaiuren is dat ruim 8.000 kilogram (8 ton). We richten het materieel waarmee we werken steeds duurzamer in. Naast de besparing in CO2, is deze wals ook een stuk stiller dan de wals met dieselmotor. Dit maakt dat de omwonenden van werkzaamheden minder overlast ervaren. Op volgeladen accu’s is de wals ongeveer twee dagen van 8 uur inzetbaar. Na vijf uur laden zijn de accu’s weer helemaal vol. Hierdoor kunnen we de wals dagelijks inzetten, wat we door alle voordelen dan ook graag doen.

Elektrisch gereedschap
Voor al het gewone gereedschap, hebben wij elektrische alternatieven. Even krachtig, maar een stuk minder belastend voor het milieu. Denk hierbij aan bosmaaiers en bladblazers.

Burtec maaier
Gras groeit en moet dus gemaaid worden. Gazons liggen veelal binnen wijken, waardoor geluids- en stankoverlast op de loer liggen. Daarom maken wij gebruik van een elektrische zitmaaier. Dit is een stuk comfortabeler voor de omgeving.

E-asfaltkeet
De Vermeulen Groep heeft bestaande asfaltketen omgebouwd tot elektrische varianten. Deze groene keet is voorzien van zonnepanelen om zo in zijn eigen energiebehoefte te voldoen. Het gebruik van deze elektrische asfaltkeet past perfect binnen onze ambitie om CO2 neutraal te werken in 2030. Bovendien is deze keet zeer stil, vooral in vergelijking met de gebruikelijke brandstofketen. Dit vergroot de leefbaarheid van onze werknemers op locatie, maar zorgt ook voor minder geluids- en stankoverlast in de omgeving van de keet.

E-maaiboot
Wij zijn trotse bezitter van een van de eerste elektrische maaiboten van Nederland. Deze maaiboot werkt volledig op elektriciteit. Zo is er minder belasting voor milieu, mens en dier tijdens het gebruik hiervan.

Elektrische poolauto en werkbus
Om onze medewerkers en materialen naar de werkplek te brengen, hebben we een elektrische poolauto en werkbus. Zo beperken wij de CO2 uitstoot al voor we zijn begonnen met het uitvoeren van de werkzaamheden. Daarnaast wekt al ons materieel dat wij gebruiken voor de verkeersafzettingen hun eigen energie op.